Frisprog.dk Følg Fredag 18. juni 2021 kl. 19:48

Amlet.dk

Kontakt

Prins (H)Amlet
Ytringsfrihed 1. Tænkepause


Den her mark, den er vores

Af Ambjørn Happy • Tirsdag 26. januar 2021

Danmark er kun halvt så klog som Sverige. Vi er for få mennesker til at være særligt kloge. Vores land er så lille at vi svarer til 4 gader i Berlin. Indenfor de 4 gader skal vi have et luftvåben, universiteter, fremragende politikere, et erhvervsliv i verdensklasse, verdens bedste sundhedsvæsen og helst også vinde i fodbold.

Der er kun én ting der er stort ved Danmark. Vores ego. Vi tror vi ved bedst. Alle sammen. Undtagen moster. Hun ved hverken noget om politik eller børn, og det er fordi hun har gået på universitetet og er blevet ødelagt dér. De kloge er så verdensfjerne. Har du lagt mærke til det? De er ikke særligt praktisk orienteret.

Der er halvt så mange kloge mennesker i Danmark, som der er i Sverige. Men det er ikke det værste. Et civiliseret samfund kræver en vis mængde lærdom for at man kan etablere et videnskabeligt økosystem. Det er ligesom med byer. En mark med 10 huse, det er ikke en by. Sverige er et land. Vi er en mark med nogle huse på. Vi er ikke hjemsted for dynamittens opfinder, det ved vi godt. Vores skibakker er bedst til børn på den orange bobslæde som bedstefar havde med og som er revnet lidt.

Svenskerne har bygget biler og flyvemaskiner. Vi har en elbil der trillede ned i en bandereklame til pressemødet og faldt fra hinanden, og så har vi vindmøllerne. Det er også noget, selvom kineserne og tyskerne har købt det hele, og at det pinligt nok var en flok landsskadelige kommunister der opfandt den moderne el-mølle, i en landsby på Vestkysten, eller mere præcist, 5 kilometer udenfor Ulfborg på en blæsende mark omgivet af grantræer, Tvind, men det fik han også høre for, da vi på tværs af Grundloven lukkede og ødelagde kommunisternes skolevæsen i Danmark.

Den her mark, den er vores.

Vi elsker vores land på en strand i regnvejr

Svenskerne, dem kan vi ikke lide. De er så mærkelige. Når vi står på en strand i regnvejr og synger at vi elsker vores land, mens nogen har klædt en dukke ud med babser og langt hår, og ilden sprutter så fornøjeligt, så danser svenskerne rundt om en blomsterstang, og det er sommer, og de drikker snaps og spiser krebs og knalder... læs ca. 3 sider mere.

Følg med og læs resten
(ingen spam, ingen reklame, kun historier)
(ingen penge)

Skriv en kommentar
 ! & ?  Søger du en fotograf i Aarhus? Portrætfoto, bryllupsfoto, medarbejderfoto, fotograf til kunst og kultur. Professionel fotograf Aarhus. Køb et foto eller flere. Pris hos Fotografen i Aarhus: 360 kr./stk. inkl. fototid, redigering, transport. Også videofilm, speak og journalistik. Se priser for fotograf i Aarhus.


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frisprog.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.236.98.69 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Frisprog.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.
Kontakt Ambjørn Happy


Sand Historie


Frisprog.dk © 2021
Fast page technology: 0,01 sekund


Sjovt, frækt og dramatisk

Klik "ok" på linket i mailen, og få ugebrev samt adgang til alle frække, sjove historier, foto og video.

Se alle mine historier og nude art.
(koster ingenting)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Sjovt, frækt og dramatisk

Læs alle mine historier og se fotos med nude art.
(koster ingenting)

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg