Frisprog.dk Følg Fredag 18. juni 2021 kl. 19:40

Bogland.dk

Forfatteren Ambjørn Happy

Bøger uden censur
E-bøger Lydbøger Papirbøger 1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Krimi 5. Psykologi 6. Sci-fi 7. Spænding 8. Thriller 9. Information


Pige med en tændstik

Novelle © Ambjørn Happy

Hun fandt æsken i bunden af en træskål på reolen fyldt med småting.

"Hvad er det her?" Hun havde skubbet den lille papskuffe ud af æsken med en pegefinger bagfra. Der lå små træpinde i skuffen. De havde matsorte hoveder i den ene ende.

Hendes far kiggede op fra skrivemaskinen. Han var ved at skrive en historie. Det var hans arbejde.

"Tændstikker", svarede han kort. Så drejede han sin opmærksomhed tilbage mod maskinens tangenter og papiret halvvejs prentet. "Kan du lige gå ned Sara, jeg har noget der skal gøres færdigt."

Hun kiggede rundt i farens arbejdsværelse. Der var et hvidt hjortekranie med lysebrunt gevir på væggen, billeder han selv havde fotograferet. Deres mor, hende og Gustav, taget nede på stranden når det er varmt og alle sveder selvom man er nøgen. Et skrivebord, tungt. Et tykt gulvtæppe som hun kunne lide at stå på i bare tæer. Grønt. Et vindue hvor igennem hun kunne se grantræerne udenfor. Og mellem træernes grene stranden, den smalle fjord, og på den anden side af fjorden fars venners træhus. Deres badebro, og den motorbåd der var ligesom hendes fars.

"Må jeg få dem?"

Hendes far gryntede. "Ja, men lad være med at brænde noget af. Hvis du skal prøve dem, så gør det i pejsen i hvert fald."

Hun dansede ned i stuen, fik noget papir af hendes mor der lavede middagsmad, åbnede pejsen. Det var sjovt at stikke ild til papir. Hun strøg tændstikken mod siden af æsken. Den flammede op og hun satte den i et hjørne af papiret. Ilden spredte sig lynhurtigt indtil papirarket krøllede sammen, tynget af ildens vægt, det blussede op og blev forvandlet til et sort slør der faldt fra hinanden. Meget sjovere end den lange lighter de brugte om vinteren til at tænde op med. Lighteren var en ildmaskine uden personlighed. Tændstikken var der imod et levende væsen som ofrede sit liv for at udslette papiret.

Efter nogen tid puttede hun resten af tændstikkerne i lommen. Om eftermiddagen blev de sat ud i bilen og kørte ned til jagthytten for at hente noget af det kød som hendes far og hans venner havde skudt. På vejen snakkede hendes forældre om hvilket kød de skulle tage med hjem til aftensmaden.

Sara var ligeglad. Kød smager ikke godt, grøntsager har en bedre smag. De er ligesom tændstikkerne, bare i den gode retning. De giver deres egen krop for at andre kan leve godt og blive sunde og stærke.

De kørte rundt om den smalle fjord. Standsede ved hytten som var omgivet af høje træer.

"Bliv I her, du og din bror, så går far og jeg lige og henter kødet", sagde hendes mor.

"Jeg vil med", protesterede Gustav.

"Nej, I bliver her, der skal slet ikke være noget brok med jer, så er der røvfuld, I bliver bare siddende her. Mor og jeg skal lige ordne noget, så kommer vi tilbage", afgjorde faren.

Sara vidste hvad det var de ville gøre. Forældrene steg ud i sommervarmen og smækkede dørene efter sig, gik i retning mod jagthytten.

"Hvad skal de? Hvorfor må vi ikke komme med", spurgte Gustav.

"De skal bare have noget kød... læs ca. 9 sider mere.

Følg med og læs resten
(ingen spam, ingen reklame, kun historier)
(ingen penge)

Skriv en kommentar
 ! & ?  Søger du en fotograf i Aarhus? Portrætfoto, bryllupsfoto, medarbejderfoto, fotograf til kunst og kultur. Professionel fotograf Aarhus. Køb et foto eller flere. Pris hos Fotografen i Aarhus: 360 kr./stk. inkl. fototid, redigering, transport. Også videofilm, speak og journalistik. Se priser for fotograf i Aarhus.


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frisprog.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.236.98.69 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Frisprog.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.
Kontakt Ambjørn Happy


Sand Historie


Frisprog.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 sekund


Sjovt, frækt og dramatisk

Klik "ok" på linket i mailen, og få ugebrev samt adgang til alle frække, sjove historier, foto og video.

Se alle mine historier og nude art.
(koster ingenting)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Sjovt, frækt og dramatisk

Læs alle mine historier og se fotos med nude art.
(koster ingenting)

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg