Frisprog.dk Følg Kontakt

Lørdag 24. juli 2021 kl. 06:57


Lykkeland.dk

Lykkeland 1. Inspiration


Smid guldet i havet

Af Ambjørn Happy • Fredag 16. juli 2021

Den fattige ved det ikke, men faktisk er mange rige mennesker misundelige på ham. Det er en hemmlighed, sig det ikke til nogen. Når man har alt, så er der kun begæret efter fattigdom tilbage....

Følg guldets blinken på vej mod bunden af din sjæl.

Du kender det selv udmærket. Hvis du er rig. Der er så mange rigdomme i verden, at vi kan ikke nævne dem alle her. Nævner jeg ikke din rigdom, så må du tilgive mig.

Jagten efter en kvinde, erobringen af hendes skød og hendes hjerte. Uh, det er en sport som bringer gløden frem i mandens øjne, og fylder ham med stor glæde. Så finder han sin kvinde, flytter sammen og bliver gift. Der går nogen tid...
Da bliver han misundelig på alle de mænd hvis fattigdom består af ensomhed. Og han får lyst til et sidespring, en forelskelse, måske en ny kone.

Den der har alt, han fristes til at smide det væk, for at opleve rusen ved at erobre det på ny. Her ligger en stor kilde til utroskab.

Jagten efter den rette bolig, den kan få blodet til at ruske herligt gennem manden og kvinden. Den finder de så, flytter ind, sætter lidt i stand og indretter sig. Der går nogen tid...
Pludselig opdager de, at det er kedsommeligt. Uden nogen egentlig grund begynder de så at kigge på husannoncer. Kender du det? Og drømme. Og gøre sig tanker om at flytte. Simpelthen fordi de længes efter at gå fra fattigdom til rigdom.
Her ligger en kilde til mange tilbygninger, ombygninger, en enkelt påsat brand, samt flytninger langt ud på landet.

Sådan er det også med viden. Den der ved meget, hun fristes af at smide alle sine tanker overbord og kaste sig ind i et nyt univers. Jeg kender en der spillede violin så forrygende smukt - pludselig lagde hun den fra sig, og begyndte at blæse i klarinetten. Violinen kedede hende, fordi hun var blevet dygtig.
Trangen til at smide det velkendte bort, er den samme trang der lever i store forskere og kunstnere.

Hvad enten vi søger ny viden, nye erotiske erobringer, nye boliger, eller nye opskrifter, da er vi ramt af rigdommens længsel efter fattigdom. At starte forfra. At lære på ny.

Det er derfor den der har alt, han svæver i den største fare, mennesket kender. Faren for at synke ned i depression, ligegyldighed, og stilstand. Overforbrug, drukkenskab og fedme. Faren for at synke ned i denne her følelse:
"Der er ikke mere for mig at kæmpe for. Jeg har alt, men jeg er ikke glad. Jeg er ked af det. Jeg har alt, men føler ingen glæde."

Lad mig fortælle dig en anden hemmelighed: Den fattige misunder den riges bolig, partner og spisekammer. Fordi den fattige drømmer om at have alt på plads, og derefter fordybe sig i kunst, litteratur, musik, teater, elskov og rejsen til lykkens hjerte.
Hvis du er rig, og du har alt, da er det på tide at huske, hvorfor du brugte så store kræfter på at nå din rigdom.

Og hvis du nogensinde oplever rigdommens længsel efter fattigdom, da kan det være godt at tage noget af sit guld og smide det ud på dybt vand... Følg guldets blinken på vej mod bunden af din sjæl, og spring så ud i det.
Fordi den rige der har alt, han og hun skal finde sin næste skat på bunden af sin sjæl. Når man har erobret verden, da er det på tide at erobre tankens dyb.

Den der har alt, den har mulighed for at erobre sjælens dyb og kærlighedens visdom.
Ikke alle slaver har tid til den slags, men de drømmer om det. Og det gjorde du også en gang, hvis du har glemt det nu.

Find guldet på bunden af din indre sø af visdom.

Sun in Heart
Ambjørn Happy

Skriv en kommentar
 ! & ?  Søger du en fotograf i Aarhus? Portrætfoto, bryllupsfoto, medarbejderfoto, fotograf til kunst og kultur. Professionel fotograf Aarhus. Køb et foto eller flere. Pris hos Fotografen i Aarhus: 360 kr./stk. inkl. fototid, redigering, transport. Også videofilm, speak og journalistik. Se priser for fotograf i Aarhus.


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frisprog.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.235.60.144 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Frisprog.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.
Kontakt Ambjørn Happy


Sand Historie


Frisprog.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Sjovt, frækt og dramatisk

Klik "ok" på linket i mailen, og få ugebrev samt adgang til frække, sjove historier, foto og video.

Se mine historier og nude art.


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Sjovt, frækt og dramatisk

Læs mine historier og se fotos med nude art.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg