Frisprog.dk Følg Fredag 18. juni 2021 kl. 21:00

Vitalog.dk

Kontakt

Vitalogi
Vitalog 1. Brevkasse 2. Vitalogi


Nekrolog: 3 slag med fisken, så er du død

Af Ambjørn Happy • Mandag 22. marts 2021

3 slag af skæbnen, så er man død. Det ved jeg, fordi jeg har skrevet mange nekrologer på en avis. Det var ude på Vestkysten. Når man døde skulle man skrives om i avisen. En nekrolog. Man var ikke rigtigt død før man var skrevet om. Det var sådan jeg lærte det. De fik alle sammen tre bask med skæbnens fede fisk over nakken, og så var de døde.

Erhard Nielsen er død, 88 år

Klokken 10 trillede Anne-Margrethe ind på redaktionen med sin kaffevogn. Dagens ritual. Klokken 10, og derefter over middag klokken halv to. Hun skænkede en god, stærk kaffe i de klirrende kopper og delte ud til journalisterne.

"Vil du have en småkage til, Ambjørn?"
Jeg kiggede op fra skærmen der var forbundet med en computer i Holstebro, drejede lidt rundt. Anne-Margrethe smilede forsigtigt. Hun har store krøller i sit grå hår, en tækkelig kjole, en cardigan i en mørk farve, brune strømper og solide dame-pumps på fødderne.
"Yeah, det lyder dejligt", sagde jeg og rakte ud efter koppen hvor hun havde lagt et lyst finsk brød i underkoppen.
"Du kan også få to", tilbød hun.
"Tak."

Hurtigt fiskede hun en chokoladekringle op fra kagedåsen og lagde den oven på den lyse småkage, med den buttede brune kagemave ind mod kaffekoppen. Hun skævede til de 4 andre i rummet som sad fordybet foran skærmen. Rakte den frem med et kærligt smil. Jeg så chokoladen allerede var begyndt at smelte. Trak hurtigt koppen til mig og vippede småkagerne ned på skrivebordet, mens Anne-Margrethe sukkede tungt og trillede vognen videre til den næste journalist.

Jeg kan ikke lide når chokoladekringlen smelter, fordi så får man fedtede fingre.

Ambjørn skal skrive den nekrolog

Erhard Nielsen var død 4 dage tidligere.

"Vi skal have den med i dag", havde Torben sagt på sin morgenvandring rundt på redaktionen. "Den nekrolog skal ligge klar halv elleve. Det kan ikke vente, Ambjørn, han skal begraves i morgen, den skal med i dag." Det hårde tonefald fik Osmund til at reagere... læs ca. 6 sider mere.

Følg med og læs resten
(ingen spam, ingen reklame, kun historier)
(ingen penge)

Skriv en kommentar
 ! & ?  Søger du en fotograf i Aarhus? Portrætfoto, bryllupsfoto, medarbejderfoto, fotograf til kunst og kultur. Professionel fotograf Aarhus. Køb et foto eller flere. Pris hos Fotografen i Aarhus: 360 kr./stk. inkl. fototid, redigering, transport. Også videofilm, speak og journalistik. Se priser for fotograf i Aarhus.


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frisprog.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.236.98.69 er krypteret med HTTPS/SSL.
Økonomi: Frisprog.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside skabt af en dansk kunstner.
Kontakt Ambjørn Happy


Sand Historie


Frisprog.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 sekund


Sjovt, frækt og dramatisk

Klik "ok" på linket i mailen, og få ugebrev samt adgang til alle frække, sjove historier, foto og video.

Se alle mine historier og nude art.
(koster ingenting)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Sjovt, frækt og dramatisk

Læs alle mine historier og se fotos med nude art.
(koster ingenting)

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg